Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Otkrijte prirodne ljepote Šibensko-kninske županije kroz odličnu zabavu i izlet prepun doživljaja. Odlazak u prirodu uvijek je dobar izbor, a uz dašak avanture imati ćete uspomene za cijeli život.

Via ferrata znači „željezni put“ – osigurani hodački put gdje su na zahtjevnijim mjestima ugrađene čelične sajle, metalne skale i klinovi. Sajle predstavljaju osiguranje za vaše napredovanje uglavnom horizontalnom stazom na siguran način po rubu kanjona.

Via ferrata u kanjonu Čikole je uzbudljiv doživljaj za aktivni obiteljski odmor, a staza je prilagođena i djeci. Iskusni i certificirani vodiči paziti će na vašu sigurnost, naučiti vas osnovnim tehnikama za prolaženje ovog osiguranog klinčanog puta i pokazati kako ispravno koristiti opremu.

Tura je idealna za ljubitelje aktivnog odmora i rekreacije, početnike i napredne korisnike, za uživanje s obitelji i prijateljima. Uživati ćete u adrenalinskoj turi kroz zaštićeni prirodni krajobraz, više od 2 km osiguranog puta, očaravajućim liticama i prekrasnoj prirodi, a na kraju ferate nalazi se vidikovac s pogledom na cijeli kanjon Čikole.

Kanjon Čikole dodatno je zaštićen, kao zasebno područje ekološke mreže te kao zaštićeno područje u kategoriji Značajnog krajobraza. Cijelo područje Značajnog krajobraza uključeno je u ekološku mrežu NATURA 2000 kao dio područja očuvanja značajnog za vrste i stanišne tipove „Čikola“ te unutar područja očuvanja značajnog za ptice „Krka i okolni plato“.

Tura je dostupna s opcijom provjere raspoloživosti, što znači da odaberete datum, broj ljudi i pošaljete upit. U najkraćem mogućem roku odgovoriti ćemo vam je li moguće pružiti uslugu u traženom terminu.

Za ostala pitanja obratite nam se na info@marunusa.hr

Dostupnost: tokom cijele godine
Minimalan broj ljudi: 2
Maksimalan broj ljudi: 24
Trajanje: 3h
Zahtjevnost: lagano do umjereno
Udaljenost: više od 2km osiguranog puta (ukupno 5km)
Preporučena dob: djeca od 7 godina i stariji
Što ponijeti: udobnu sportsku obuću ili obuću za planinarenje, sporsku odjeću, ruksak, sunčane naočale, minimalno 2l vode
Uključeno u cijenu: licencirani vodič, osiguranje za vrijeme ture, oprema (via ferrata set, penjački pojas, kaciga)
Nije uključeno u cijenu: transfer, hrana, piće, napojnice