Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Otkrijte novu razinu doživljaja uz dvodnevni izlet koji uključuje posjet najvažnijim turističkim atrakcijama grada Knina i okolice. Izlet se odvija prema slijedećem itineraru:
 
1.dan
9:00 – 10:00
Okupljanje grupe u Ekološko – informativnom centru na Krki, jutarnja kava i predstavljanje dnevnog programa. Razgledavanje zbirke starina i predmeta pronađenih u Krki.
 
10:00 – 11:00
Obilazak izvora rijeke Krke i slapa Krčić. Ovo je jedinstvena prirodna pojava jer slapom Krčić završava rijeka Krčić te se ulijeva u izvor druge rijeke, rijeke Krke. Prilazak slapu i izvoru te razgledavanje s vidikovca.
 
11:00 – 13:00
Posjet jednom od najčarobnijih mjesta u Hrvatskoj – izvoru Cetine, poznatom i kao najljepšem oku Dalmacije. Oblik i boje koje se prelijevaju kroz kristalno čistu vodu, posebice gledano iz ptičje perspektive, donijeli su mu veliku popularnost. Na izvoru je temperatura vode uvijek oko 8 stupnjeva pa se ovdje osvježavaju samo najhrabriji. Nedaleko od vrela nalazi se najstarija starohrvatska crkva u Hrvatskoj – predromanička crkva Sv. Spasa sagrađena u 9. stoljeću što cijelom lokalitetu daje još sadržaja za istraživanje.
 
13:00 – 16:30
Povratak u Ekološko – informativni centar na ručak i kratak odmor. Obilazak kninske tvrđave, najveće mletačke nerezidencijalne tvrđave u Hrvatskoj. Najstariji dijelovi tvrđave potječu iz 9. stoljeća, a konačan oblik dobila je početkom 18. stoljeća. Zbog bogate povijesti i atraktivnog izgleda, danas je najjači turistički adut grada Knina.
 
16:30 – 18:00
Obilazak 8ha velikog nasada badema i 6,5ha velikog vinograda sa 30 tisuća trsova loze autohtonih i stranih sorti. Pojašnjavanje procesa proizvodnje, brige o imanju, sadnje itd. Nastavak obilaska vinarije Burnum i degustacija vina s ekološkim certifikatima sa tradicionalnim delicijama našeg kraja (pršut, panceta, sir).
 
18:00 – 20:00
Smještaj u smještajne kapacitete i slobodno vrijeme. Noćenje.
 
2. dan
8:00 – 10:00
Buđenje i doručak. Slobodno vrijeme.
 
10:00 – 11:00
Obilazak ranča konja udruge Grabarije. Udruga prvenstveno pruža uslugu terapijskog jahanja, a organizira i školu jahanja te rekreativno i turističko jahanje. Upoznati ćete se s radom udruge, konji će se slobodno kretati oko vas, a imati ćete prilike za druženje i fotografiranje s njima.
 
11:00 – 12:00
Posjet OPG-u Markoš u selu Pađene kraj Knina. Dočekati će vas obitelj Markoš, proizvođači kravljeg sira na dobrom glasu u cijelom kninskom kraju. Provesti će vas obiteljskim imanjem, pokazati vam farmu i objasniti proces proizvodnje od pašnjaka do gotovog proizvoda. U novoizgrađenoj kušaonici degustirati ćete 4 vrste sira: svježi kravlji sir – basu, mladi kravlji sir, polutvrdi kravlji sir i sir iz mješine.
 
12:00 – 14:00
Slijedi povratak u Ekološko – informativni centar na ručak i degustaciju kninskog craft piva (Kraljevsko pivo). Degustirati ćete dvije vrste piva – pilsner i ale.
 
14:00 – 16:00
Obilazak OPG-a Borović koji obuhvaća obilazak plantaže smilja, farme magaraca te obilazak laboratorija za proizvodnju prirodne kozmetike. Mogućnost kupnje prirodne kozmetike uz 10% popusta na licu mjesta. Kraj programa i povratak.
 
 
Cijenu izleta formiramo na upit. U upitu naznačite mjesto polaska i povratka, broj ljudi i željeni termin putovanja. Za sva dodatna pitanja obratite nam se na info@marunusa.hr

Dostupnost: tokom cijele godine
Trajanje: 2 dana
Zahtjevnost: lagano, nije fizčki zahtjevno
Što ponijeti: ugodnu obuću za hodanje, zaštitu od sunca / zaštitu od kiše, mobitel, fotoaparat
Uključeno u cijenu: prijevoz turističkim autobusom, razgledavanje zbirke starina i predmeta pronađenih u Krki, obilazak slapa Krčić i izvora rijeke Krke, obilazak izvora Cetine i crkve Sv. Spasa, ručak, ulaznicu i obilazak kninske tvrđave, obilazak vinograda, nasada badema i vinarije Burnum, degustaciju 3 vrste vina s ekološkim certifikatom, zakusku uz degustaciju vina, noćenje s doručkom, obilazak ranča konja, obilazak farme OPG-a Markoš i degustaciju 4 vrste sira, ručak i degustaciju dvije vrste craft piva, obilazak plantaže smilja, farme magaraca i laboratorija OPG-a Borović, licenciranog turističkog vodiča, organizaciju izleta.
Nije uključeno u cijenu: putno osiguranje, fakultativne usluge, osobni troškovi, napojnice
Ostalo: na fakultativne usluge najma bicikla i najma kajaka odobravamo popust od 30%

Putno osiguranje možete ugovoriti na: www.uniqa.hr