Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Dinara & Krka Safari spoj je naše dvije najpopularnije usluge i najbolji način za doživjeti atraktivnu prirodu Knina i okolice.

Prvo ćete terenskim vozilom obići Dinaru, najvišu planinu u Republici Hrvatskoj. Imati ćete priliku vidjeti težak ali atraktivan teren te uživati u predivnom pogledu i bogatstvu netaknute prirode – velikim vapnenačkim stijenama, prostranim livadama, bukovoj šumi i stvoriti uspomene za cijeli život. Uz tri stanke za fotografiranje i osvježenje uzdignuti ćemo se do 1260 metara nadmorske visine. Tura je duga oko 50km, a visinska razlika između točke polaska i ciljne točke gotovo 1050 metara (ova tura ne uključuje posjet najvišem hrvatskom vrhu).

Nakon offroad avanture na Dinari vraćamo se u Knin, u Ekološko – informativni centar na ručak. Nakon ručka i kratkog odmora vrijeme je za mirnu i ugodnu vožnju kajakom po rijeci Krki. Veslati ćete nizvodno gornjim tokom Krke i uživati u pogledu i mirnoj vožnji. Ruta je duga 4,5km a traje između 1 i 2 sata, ovisno o veslanju. Putem ćete uživati u najljepšem pogledu na Kninsku tvrđavu, proći pored ušća Kosovčice u Krku, arheološkog lokaliteta Kapitul te ušća Orašnice u Krku.

Tura je dostupna s opcijom provjere raspoloživosti, što znači da odaberete datum, broj ljudi i pošaljete upit. U najkraćem mogućem roku odgovoriti ćemo vam je li moguće pružiti uslugu u traženom terminu.

Turu po Krki možete proći samostalno ili koristiti uslugu vodiča. Naši vodiči će vam pomoći upravljati čamcem i objasniti sve lokalitete pored kojih prolazite na turi. Na vama je da odaberete uslugu koja vam najviše odgovara. Doplata za vodiča na čamcu iznosi 170,00 HRK. Na raspolaganju vam je i GoPro HERO9 Black akcijska kamera s rezervnom baterijom. Doplata za kameru iznosi 100,00 HRK, a za bateriju 50,00 HRK.

Za veće grupe i ostala pitanja obratite nam se na info@marunusa.hr

Vozilo: Nissan Terrano 2014. / Gumotex Ontario
Dostupnost: travanj – listopad
Minimalan broj ljudi: 2
Maksimalan broj ljudi: 6
Trajanje: 7h
Zahtjevnost: lagano, nije fizički zahtjevno
Fizički uvjeti: nije preporučljivo za trudnice i osobe koje imaju problema s leđima
Preporučena dob: djeca od 6 godina i stariji, minimalno jedna punoljetna osoba
Što ponijeti: ugodnu sportsku obuću ili obuću za planinarenje, ugodnu odjeću, bočicu vode, zaštitu od sunca, zaštitu od kiše,  mobitel / fotoaparat
Uključeno u cijenu: vozilo, gorivo, vozač, osiguranje, ručak, 1 veslo po osobi, 1 zaštitni prsluk po osobi, 1 vodonepropusnu torbu, osiguranje, parking za automobil i transfer od cilja do starta
Nije uključeno u cijenu: osobni troškovi, napojnice

Dodaci i doplate: GoPro HERO9 Black, zamjenska baterija; vodič na kajaku