Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Otkrijte novu razinu doživljaja uz izlet koji uključuje posjet najvažnijim turističkim atrakcijama grada Knina – kninskoj tvrđavi, modrozelenom izvoru rijeke Krke u koju se ulijeva 22 metra visok slap rijeke Krčić te obilazak 2 lokalne udruge. Izlet se odvija prema slijedećem itineraru:

9:00 – 9:45

Okupljanje grupe na trgu Ante Starčevića. Predstavljanje dnevnog programa, interpretacija spomenika “Oluja 95”, informacije o povijesti grada, tradiciji i prirodi. Polazak autobusom prema izvoru rijeke Krke i slapu Krčiću.

10:00 – 11:00

Posjet izvoru rijeke Krke i slapu Krčić. Nije poznato da se još neka rijeka slapom ulijeva u izvor druge rijeke kao što se Krčić ulijeva u Krku. Lokaciju ćemo posjetiti u dvije točke: donjoj, pored izvora i slapa, te gornjoj, s vidikovca kraj Napoleonove ceste. Slobodno vrijeme za fotografiranje i uživanje u pogledu. Polazak autobusu prema ranču konja udruge Grabarije.

11:15 – 12:30

Obilazak ranča konja udruge Grabarije. Udruga pruža uslugu terapijskog jahanja, a organizira i školu jahanja te rekreativno i turističko jahanje. Upoznati ćete se s radom udruge i čuti s kojim se izazovima susreću u radu, dok će se konji slobodno kretati oko vas. Imati ćete priliku za druženje i fotografiranje s ovim divnim životinjama. Polazak autobusom prema Ekološko informativnom centru.

12:45 – 14:00

Posjet Ekološko informativnom centru i Ekološkoj udruzi “Krka” Knin. Udruga je osnovana s ciljem zaštite i promocije prirodnih i drugih potencijala grada Knina ali i Šibensko-kninske županije. Upoznati ćete se s radom udruge i razgledati zbirku starina izloženu u Centru. Moći ćete istražiti i okolicu Centra, smještenog podno kninske tvrđave, uz rijeku Krku. Ručak i kratak odmor. Polazak pješice prema kninskoj tvrđavi.

14:15 – 16:00

Uspon starim dijelom grada do kninske tvrđave i obilazak ove, najveće mletačke nerezidencijalne tvrđave u Hrvatskoj. Najstariji dijelovi tvrđave potječu iz 9. stoljeća, a konačan oblik dobila je početkom 18. stoljeća. Zbog bogate povijesti i atraktivnog izgleda, danas je najjači turistički adut grada Knina. Tvrđava je upisana u Registar kulturne baštine RH kao spomenik nulte kategorije, odnosno spomenik od posebnog nacionalnog interesa.

16:00 – 19:00

Slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za kavu ili palačinke u restoranu na tvrđavi s najljepšim pogledom na grad, unajmiti bicikle i istražiti Sastavke, popularnu šetnicu i biciklističku stazu koja završava ušćem Butižnice u Krku, unajmiti kajak i doživjeti Knin iz druge perspektive istražujući Krku ili degustirati dvije vrste piva u craft pivovari Kninskog piva. U 19h povratak autobusom u mjesto polaska.

 

Cijenu izleta formiramo na upit. U upitu naznačite mjesto polaska i povratka, broj ljudi i željeni termin putovanja. Za sva dodatna pitanja obratite nam se na info@marunusa.hr

Dostupnost: tokom cijele godine
Trajanje: 10h
Zahtjevnost: lagano, nije fizčki zahtjevno
Što ponijeti: ugodnu obuću za hodanje, zaštitu od sunca / zaštitu od kiše, mobitel, fotoaparat
Uključeno u cijenu: prijevoz turističkim autobusom,  obilazak slapa Krčić i izvora rijeke Krke, obilazak ranča konja, razgledavanje zbirke starina i predmeta pronađenih u Krki, ručak, ulaznicu i obilazak kninske tvrđave, licenciranog turističkog vodiča, organizaciju izleta
Nije uključeno u cijenu: putno osiguranje, fakultativne usluge, osobni troškovi, napojnice
Ostalo: na fakultativne usluge najma bicikla i najma kajaka odobravamo popust od 30%

Putno osiguranje možete ugovoriti na: www.uniqa.hr